Egy karrier állomásai

9f5cf756-c344-4371-a6ef-a6b1a92861fa_alta-libre-aspect-ratio_default_0.jpg

Nehézségek ellenére, amelyekkel élete folyamán találkozott Salma Hayek, sikerült a felemelkedés. Meghódította a filmvilág fővárosát, Hollywoodot.

A családot és az otthont hátrahagyni és Los Angelesbe költözni, hogy színésznői karriert csinálni ez lehetne egy film forgatókönyve is, de ez Salma Hayek élete. A mexikói születésű színésznő a közgazdasági tanulmányait szakította félbe 25 évesen, hogy színésznő lehessen. A színész képzés befejezése és sikeres mexikói filmszerepek után Salma a rossz angolsága ellenére a kilencvenes évek elején Hollywoodba ment. A filmvilág fővárosában kisebb statisztaszerepekben kellett újra bizonyítani kellett tehetségét. „Annak idején mindenki azt mondta nekem, Hollywoodban a karriered véget ér, mert nincs szerep mexikói színésznőknek.”

salma-hayek.jpg

Egy televíziós interjúban látta meg aztán Robert Rodriques filmrendező és filmszerepet ajánlott neki a „Desperado” című filmben.  Ez a produkció aztán meghozta neki az áttörést. Egy évvel később már a „From dusk till dawn” című Tarantino moziban szerepel George Clooneyval. De Salma többről álmodott, mint egy szexi mellékszerep. Társ producerként készíti el a „Frida” című alkotást, amelyben ő játszotta a főszerepet. Ebben az időben a karrierje csúcsán tapasztalja meg Hollywood sötét oldalát. A Miramax cég tulajdonosa Harvey Weinstein zaklatja őt. „Ő volt az én életemben a szörny.” – vallotta meg a New York Times című lapnak. A producer a forgatásokon rendszeresen inzultálta, erőszakoskodott vele. Annak idején úgy gondolta ez nem fog megváltozni. 15 évvel később jött a „Mee too” mozgalom és Salma már beszélhetett ezekről a szörnyű élményeiről. A mexikói születésű színésznő élete mégis jól alakult. 2009 február 14-én megházasodott. Férjhez ment élete nagy szerelméhez Francois-Henry Pinaulthoz egy francia milliárdoshoz Párizsban. Lánya született Valentina Paloma Pinault, akivel már a „vörös szőnyegen” is állt együtt. Az ismertségét jótékonysági célokra is felhasználja. Részt vett az UNICEF tetanusz oltás melletti kampányában. Emellett a nők elleni erőszakkal szemben is fellép. Menedék otthonokat támogatott a szülővárosában 750 ezer dollár értékben. Közben a film üzletbe is beszállt. Annak ellenére, hogy a korona vírus őt is megbetegítette és küzd az utóhatásaival, számos megfilmesítésben vett részt. Többek között a bűnügyi film a „House of Gucci”vagy a Sci-Fi film a „Bliss” kötődik a nevéhez.