Férfiak álma: Claudia Cardinale

ccc33.jpgTunéziában született, olasz gyökerei voltak és meghódította az egész világot. Nem csak hihetetlenül csinos volt, hanem rendkívül tehetséges ellenállhatatlan vonzerővel.

„Ó milyen szép!” Számtalan ilyen és hasonló bókot kapott! Ha valaki ilyen csinos az áldás és átok is lehetett számára. Olaszként Tunéziában nőtt fel. Innen minden képen ki akart törni. Tizenkilenc évesen el is jött a lehetőség, amit meg is ragadott. Egy szépségversenyen vett részt, amit meg is nyert. A fődíj egy utazás volt a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválra. Az ifjú Claudia beleszeretett Itáliába. Rómába ment, hogy filmszínésznő legyen. Ott ismerte meg Franco Cristaldi filmproducert. Ő támogatta, hogy filmszerepeket kapjon, majd elvette feleségül. Claudia rendkívül sokat köszönhetett neki. Egyébként ő volt az egyetlen férfi, aki Claudia Cardinalét meg tudta győzni a házasságról. És ez jelentett valamit! Ugyanis a gyönyörű színésznő körül rendkívül sok férfi legyeskedett, de ő mindegyiket lerázta magáról. Csak egy kivétel volt! Miután Cristalditól elvált, megismerte Pasquale Squitierit, akivel 24 éven keresztül együtt élt és a lányának, Claudiának apja lett. Viszont volt Claudia Cardinalénak egy sötét titka. Egy volt barátja megerőszakolta és 1958-ban terhes lett. Managerei azt tanácsolták titkolja el a terhességét és fia születését a nyilvánosság elől. Így is tett. Csak 1967-ben valotta be, hogy van egy Patrick nevű fia. Ekkor adoptálta őt az akkori férje Franco Cristaldi.

cc11a.JPG

Ennek ellenére sok prominens férfi megkörnyékezte. Közöttük volt Alain Delon is. Ő az első találkozás óta rajongott a gyönyörű színésznőért. Delon vallomása szerint még ma is álmodik a „Leopárd” című 1963-as filmbeli csókjelentről. Egy másik rajongó Marcello Mastroianni volt. Ő volt a legkitartóbb az összes közül. Mastroianni igazi latin szeretőnek számított. Vadász, valódi trófeagyűjtő volt a nők terén – mondták olyanok, akik jól ismerték. Claudia kellemetlen szituáció élt meg Henry Fondával kapcsolatban, a „Volt egyszer egy vadnyugat” című klasszikus forgatásán. Fonda felesége rendkívül féltékeny volt. Amikor megtudta, hogy férje és Claudia a filmben egy intim jelenetet forgat külön a forgatás helyszínére utazott és ott állt a kamera mögött, figyelve Claudiát. Egy nap Fonda kopogott Claudia ajtaján, randevúra akarta hívni, de a színésznő elküldte őt. A világhírű amerikai színész hoppon maradt. Egyébként Claudia életében a férfiak nem játszottak vezető szerepet. Ő a karrierjére fokuszált. És az szépen alakult. Számos díjat kapott alakításaiért, több mint száz filmben szerepelt. Életében már legenda lett.