Self-Made Women

 

yb1.JPG

Amikor Yvette Bova belépett a kávézóba minden szem rászegeződött. Egy fotóssal volt randevúja, aki egy magazin számára akart fényképsorozatot készíteni róla. Yvette alkalomnak megfelelően öltözött. Izmos formás testének minden részletét jól emelte ki a rajta feszülő szűk ruha, hatalmas melleiről nem is beszélve. Látszott, hogy a sokat megélt New Yorkiakkat is meglepte a megjelenése. Annyira megrázta az amúgy csendes és nyugodt kávézó vendégeit a fekete amazon, hogy a fotóssal kénytelenek voltak rövidesen távozni. Yvette hozzá szokott ahhoz, hogy kinézete nem mindenkinek tetszik. Egy televíziós showban lépett fel, ahol a műsorvezető megkérdezte tőle mit csinált előző szombat este? A kérdésre azt felelte, hogy könyvet olvasott és meleg teát ivott. A műsorvezető csodálkozására még hozzá tette, hogy öt éve nem volt randija. Ezen a közönség reakciója alapján nem is lehet csodálkozni. A nézők ugyanis túl izmosnak találták őt!

Mondják, ízlések és pofonok különbözőek. Különösen igaz ez a női testépítők világára. Az izmos hölgyek kevés férfinak tetszenek, de akiknek igen, azok lelkes rajongók. Yvette Bova megítélése viszont közöttük sem egységes. Ugyan nem lenne tisztességes „megosztónak” nevezni őt, főleg azért, mert a női testépítés iránt érdeklődők meglehetősen nyitottak az általunk szeretett izmos hölgyekkel kapcsolatban. De Yvettel az a helyzet, hogy valakinek bejön, valakinek nem. Amit az egyik szeret benne, azt a másik visszataszítónak találhatja. Yvettet viszont mindez nem érdekli. Ő felvállalja különlegességét, amiért ő maga is sokat tett. És ez a különlegesség elég sokaknak vonzó. Annyira, hogy Yvette jól megél belőle. Ugyanis egyben mindenki egyet ért: Yvette Bova egyedi és még a női testépítők viszonylag kis világából is kiemelkedik. Nem ő a legeredményesebb vagy leghíresebb női testépítő, de ha meglátod, rögtön felismered. Divatos szóval „brand” lett belőle. Yvette önálló üzletasszony, aki érti, mi a vonzó benne, és mindent megtesz, hogy hasznot húzzon belőle. Vigyáz a márkájának minőségére és sajátosságára. Karrierje pedig nem minden napi.

yb2.JPG

Yvette Bova 1962. április 6-án született a kansasi Junction Cityben. Denverben nőtt fel, több mint 13 évig szolgált az amerikai légierőnél, jelenleg pedig Las Vegasban él. Miután elhagyta a fegyveres erőket. Yvette több testépítő versenyen is részt vett 1996 és 2006 között közép- és pehelysúlyú versenyzőként is. A színpadokon elért eredményei szerények, de Yvette nem a sportágban szerzett nevet magának, hanem a felnőtt szórakoztatás világában. Yvette emlékei szerint minden egy Los Angeles-i edzőteremben kezdődött, ahol egy producer kereste meg, és felkérte, hogy vegyen részt egy pornófilmben. Néhány napos „hezitálás” után igent mondott a felkérésére. Valószínűleg nem volt semmi emlékezetes ebben a filmben, de Yvette elméjében felvillantotta az ötletet, hogy pénzt kereshet egyedi testalkatával. Erős, magabiztos, szexuálisan felszabadult fekete nő, aki úgy döntött, hogy kezébe veszi az életét. Ismertségének jót tett, hogy fotósorozat jelent meg róla a női testépítők iránt rajongók kedvenc lapjában a Robert és Denise Masino által kiadott Muscle Elegance magazinban. Ez az időszak egybe esett az internet felfutásával. Yvette weboldalt indított Club Yvette címmel. A fizetős, felnőtteknek szóló tartalmak főszereplője ő maga volt, de más ismert testépítő nők is szerepelt bennük, többnyire Yvettel együtt. A weboldallal együtt beindította videós produkciós céget az YB Entertained Productions, amely cégnek a tulajdonosa és üzemeltetője. Ma Yvette egy önálló üzletasszony, aki idejét a szex oldalának megtöltésével tölti és láthatóan imádja, amit csinál.

yb1a.JPG

Bova kisasszony egyedi, de ez nem jelenti azt, hogy nincsenek konkurensei. Sokan vannak a szűknek számító piacon. De mégis mivel sikerült Yvettenek tetszést aratnia és rajongókat gyűjtenie? Hagyományosan nem nevezhető szépnek, ennek ellenére kemény munkával, elhivatottság és puszta akaraterő révén valódi vonzó izomistennővé változtatta magát. Emellett nyíltan beszél a szexualitásáról, és boldogan kihasználja azt anyagi haszonszerzés céljából. Tökéletesen tisztában van az izmos nők fetisisztikus oldalával, és nem habozik ezt is kihasználni. Ismeri a saját közönségét, és mindent megtesz, hogy a kedvükbe járjon. És végül nem hajlandó bocsánatot kérni azért, hogy mit tesz, és megmagyarázni miért teszi ezt. Magabiztos, merész, mindenre hajlandó a sikerért. Yvette olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeket a női testépítő iránt rajongók vonzónak találnak: nagy izmok, hatalmas mellek, megalkuvást nem ismerő szexi hozzáállás. Kevés olyan dolog van, amit ne lenne hajlandó megtenni. Ráadásul, ha megnézed a videóit, könnyen bele is képzelheted magad azoknak a világába. 

yb3.JPG

Teljes a kontraszt a műfaj királynőjével, Denise Masino-val szemben. Denise nem szexszel egyetlen férfival sem. Valószínűleg férje nem is engedi. Yvette ellenben nem válogat a férfiak között.  Vele úgy érezzük magunkat, hogy nem számít, kik vagyunk, ő tárt karokkal fog átölelni minket. Más szóval, ha Yvette hajlandó szexszelni egy kövér, öreg, kopaszodó férfival, akkor velem is – gondolhatja sok rajongója.  Élvezi azokat az örömöket, amelyeket a teste nyújthat partnerei számára. Yvette szeret mosolyogni. Imád nevetni. Szereti az orgazmust átélni. Szereti partnereit orgazmusra vinni. Fáradhatatlan a kellemes élmények keresésében. Ő egy tiszta hedonista. Szeret szórakozni. Nem ijesztő, megfélemlítő vagy titokzatos. Semmi sem rejtély vele kapcsolatban.  Annak ellenére, hogy erős, izmos, felszabadult fekete nő, szívesen játssza az alárendelt partner szerepét, aki passzívan belemegy bármibe, ami vele történik. Nem törődik a politikával. Afroamerikai származásából nem kíván hasznot húzni. Annál inkább mellei méretéből. Karrierje kezdete óta folyamatosan nagyobbítja őket. Ő talán a legnagyobb mellű testépítő nő. Mellei a brandjének legfontosabb elemei. Egyediségének szimbólumai. Olyan hatalmasok, hogy félő egészségére veszélyesek.

Mégis emlékeztetnünk kell magunkat arra, hogy Yvette 100%-ban irányítást gyakorol megjelenése és a nyilvánosság számára bemutatott tartalom felett. Ő a produkciós cég tulajdonosa, amely a videóit készíti. Nincs kiszolgáltatva nőgyűlölő filmproducernek vagy egy zsarnoki stúdiórendszernek. Azért teszi, amit csinál, mert azt akarja, hogy így legyen.  Bátor, felforgató, provokatív. Nem fogja vissza magát. Nem fél attól, hogy „odamenjen”, és olyan helyzetekbe hozza magát, amelyeket sokunk számára kellemetlennek tűnik. Ő egy pornósztár, aki nem szégyelli a testét, a szexualitását, az eredményeit, a vágyait, a preferenciáit és a művészetét. Igen, kicsit furcsa a pornót, amit csinál „művészetnek” nevezni, de mégis az. Videói azt üzenik: „Én ez vagyok, és ha nem tetszik, elmehetsz valahova máshová. Ha azonban tetszik, akkor maradj, és élvezd az utazást!” Yvette Bova okos üzletasszony, aki átvette az irányítást a sorsa felett. Intelligensen kialakította a rajongók egy hűséges csoportját, és az évek során pontosan azt adta nekik, amire vágynak. Denise Masinohoz hasonlóan Yvette is megértette, hogy bizonyos srácok miért szeretik a női testépítőket, és ezért állítanak elő olyan tartalmakat, amelyek kielégítik ezeket az igényeket.