American Gun Chic

pic1a.jpg

Feltűnően jó alakja van és rendkívül csinos. Ha az utcán találkoznánk vele, azt gondolnánk nem több mint egy szőke bombázó, aki megjelenésén túl nem tud sokat felmutatni. Nagyobbat nem is tévedhetnénk! Ha közelednénk felé és ő ezt tolakodásnak, vagy esetleg fenyegetésnek élné meg, nagyon megjárnánk. Ugyanis nagyon jól bánik a fegyverekkel. Ő nem más, mint Brickell Clark, más néven American Gun Chic. A 29 éves amerikai YouTube sztár a videó megosztó csatornáját 2015. december 16-án indította, amelyre jelenleg több mint 60 000-en iratkoztak fel, miközben összes videóját körülbelül 5,5 millióan nézték meg. Főleg lőfegyverekkel és robbantásokkal kapcsolatos videókat tölt fel. Gun Chic az Egyesült Államokban nőtt fel nővérével és három bátyjával együtt. A fegyverboltban dolgozó édesapjához ő állt a legközelebb az öt testvér közül, így nem véletlen a fegyverek iránti érdeklődése. A középiskolában teniszezett és focizott, miközben atletizált is, és az apja az érettségi évében kezdte megtanítani neki hogyan kell különféle fegyverekkel bánni. 2011-ben beiratkozott egy főiskolára, ahol 2015-ben végzett, de nem a szakterületén kezdett dolgozni, inkább az internetes karrierjére koncentrált. YouTuber karrierje mellett Gun Chic fegyveroktató is, ugyanis rendelkezik a National Rifle Association (NRA) oktatói bizonyítvánnyal, amely lehetővé teszi számára, hogy megtanítsa az embereket, hogyan kell lőni. Legfontosabb küldetésének tartja, hogy ösztönözze a nőket az önvédelem elsajátítására, mivel ez „a legalapvetőbb tulajdonság”, amely hozzájárult ahhoz, hogy az Egyesült Államok olyanná alakult, amilyen ma. Azért, hogy ezt a küldetését beteljesítse számos más közösségi hálózaton aktív, köztük a Facebookon, ahol több mint 15 000 ember követi az oldalát, és aktív az Instagramon is, ahol hozzávetőleg 21 500 követője van, és több mint 500 fotót töltöttek fel a fiókjába. Pénzt is keres azzal, hogy áruit az interneten adja el. Az önvédelem területén nem csak a fegyverekre szorítkozik. Kiváló harcművész, aki évek óta részt vesz brazil Jiu Jitsu órákon. Pletykák keringenek az interneten, hogy Gun Chic sztriptíz táncosként dolgozott mielőtt az interneten aktív lett volna, de ő különösen nem kommentálta ezeket a pletykákat, csak annyit mondott tandíjra kellett a pénz. Élettársával is a pletykák szerint akkor kezdtek randevúzni, amikor még sztriptíz táncosként dolgozott. Nem véletlen, hogy Gun Chic internetes influencerként ekkora sikereket ért el.

1629727879246.jpg

2020 kezdete óta, amikor a koronavírus elérte, Amerikát egy másik halálos fenyegetés is egyre szélesebb körben elterjedt. Egy fertőzés, ami ellen nincs orvosság. A növekvő fegyveres erőszak minden órában öt ember életét követeli. Az amerikaiak egyre több lőfegyvert vásárolnak, miközben szaporodnak tömeges lövöldözések. Ördögik kör, amiből láthatóan nincs kiút. Jó példa erre egy nem régi eset. Május 26-án reggel 5 óra 39 perckor Kalifornia állam Santa Clara városában Samuel Cassidy elhagyta otthonát és a buszpályaudvarhoz ment. Magával vitte lőfegyverét és több száz töltényt. 64 perccel később az 57 éves férfi kilenc embert lőtt le, majd végzett magával. Columbine, Orlando és a Parkland esetekkel szemben a tette szinte visszhang nélkül maradt. Az ok talán az lehet, hogy csak ebben az évben 160 „mass shootings”-ra került sor, olyan lövöldözésre, amelyben minimum négy ember megsebesült, vagy meghalt. A tavalyi évvel szemben a tömeges lövöldözések száma duplájára emelkedett. A tömeges lövöldözés csak a jéghely csúcsa. Nem ebben halnak meg a legtöbben. Az áldozatok legnagyobb része otthoni balesetben veszti életét, vagy öngyilkosság, esetleg a szomszéddal való vita miatt. Ez utóbbi azért lehetséges, mert a saját ingatlanán önvédelemből szinte büntetlenül azt lő le a tulajdonos, akit akar. Itt volt például a 37 éves Carlos Garcia, aki háza előtti felhajtón kocsijában hangosan hallgatta a zenét. Szomszédja rászólt és szidni kezdte, erre Garcia átment a szomszédja telkére, hogy elégtételt vegyen. Végzetes hiba! A szomszéd lelőtte, méghozzá önvédelemből. A szomszédot el sem ítélték. Ezt az esetet hívják „Stand your ground” törvénynek.

2020-ban 42 ezer lőfegyver áldozat volt az USA-ban. Az utóbbi évtizedek legnagyobb száma. A statisztikai adatok szerint 100 millió amerikainak 400 millió pisztolya, puskája és géppisztolya van. Összehasonlításul a világ országai 21 millió katonával rendelkeznek. A korona vírus járvány idején rohamosan nőttek a fegyver eladások Amerikában. Hosszú sorok álltak a fegyverboltok előtt. Először az USA történelme során egy hét alatt egy millió fegyvert adtak el. Az amerikai háztartások 39 százalékában van fegyver. Szinte mindenhol hozzá lehet férni a fegyverekhez. „Kenyér, tej, cukor, kávé. Nem felejtett el valamit? Ja, még egy pisztoly is lesz!” – hangozhatna el a párbeszéd bármelyik boltban Amerikában. Van olyan bank, amely az új számlanyitáshoz fegyvert ad ajándékba, mint azt Michel Moore filmjében is látható volt. Amerika saját maga ellen fegyverkezik, mondja Maqueece Harris-Davson  demokrata képviselő. Az amerikaiak félnek ezért fegyverkeznek. De minél több fegyver van civil kézben annál nagyobb a veszély – mutatta ki egy vizsgálat. 

De mit szól mindehhez Brickell Clark, más néven American Gun Chic? Ő a második alkotmány kiegészítésre hivatkozik, no meg elvekre, amelyek Amerikát naggyá tették! Miközben nyáron szereti a tengerparton megmutatni testét, ennél csak egyet szeret jobban fegyverekkel pózolni. A floridai Key West-en élő nő hittel mondja: "Bár mindenkinek joga van fegyvert birtokolni, egy nő számára ez egy módja annak, hogy egyenrangú legyen minden férfival."